How Old am I

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 9, 2017

SABAH TRIP episode 1

Assalamualaikum..


Lama dah tak update blog. Huhu. Mungkin sebab lama dah tak pergi Vacation kot. Haha. Entry kali ni hakak nak update pasal trip ke SABAH… Negeri di bawah bayu. YEZZZZZ..


                Best sangat dapat pergi Sabah. Impian tercapai lah senang cerita. Lama dah angan-angan Mak Jemah nak jejak Sabah. Akhirnya ada jugak insan yang sanggup susah senang bersama untuk menjadikan impian Mak Jemah jadi kenyataan. Alhamdulillah. Macam trip ke Bandung jugak, kami bertiga ( Aku, Suami dan Maksu) redah Sabah sama-sama selama 3 hari 2 malam. 


                Biar lah apa orang nak cakap. Janji kami tau apa yang kami lalui ini semua sebagai pengalaman kami bertiga. Walaupun aku tau banyak mulut-mulut puaka yang tau nak cakap belakang pasal buruknya kami travel bertiga. Salah ke? Ada aku kacau duit kau eh? Talk to the hand. haha. Takda makna lah Maksu aku sendiri nak Goda suami aku. Cakap-cakap orang ni memang BULLSHIT. Tak boleh nk pikir sangat. Nanti gila macam orang yang berpikiran macam tu. HAHAHA. LANTAK KAU LAH NAK PIKIR APA..


                Tiket book tahun lepas lagi. Plan awal-awal supaya dapat buat plan dengan betul sebabnya tak pernah sampai sana. Ada masa yang lama boleh kaji tempat yang menarik di sabah untuk dikunjungi, tambahan pula kami ambil keputusan untuk sewa kereta dan redah sendiri.

               
              4hb July kami bertolak dr Airport Penang ke KLIA pukul 11.45mlm sampai KLIA pukul 12.25pagi. Mereput seketika di airport sementara nak tunggu flight ke KKIA (Kota Kinabalu International Airport) pukul 6.30pgi.

                 Jadual Tiket

                Penang - KLIA = 11.45am
                KLIA - KKIA  = 6.30am
                


                Kat Airport ni kalau nak stay sementara tunggu next flight tu tak ada masalah. Sebab boleh je nak lepak mana-mana tempat. Orang pun tak putus-putus dari jam 12malam ke pagi. Cuma perlu jaga barang-barang berharga je kalau nak tidur. Kami tidur pun di kaki lima tempat orang lalu lalang. Buat tebal muka je. Lagipun ramai orang yang tidur lena di tepi-tepi dinding. Kebetulan kami dapat tepi suis. Haha. Apa lagi, charge telephone la jawapnya. Huhu. Kalau nak selesa. Boleh je sewa hotel. Capsule Hotel yang boleh sewa ikot jam. Tapi kami takut tidur lena sangat, terlepas flight pulak nanti.

tunggu episode 2 nanti....

No comments:

Followers